Силен отзвук на дипломатическата криза и в парламента и днес. Скандалът с изгонените руски дипломати пренареди и дневния ред на Народното събрание.

„Премиерът е стоял тук и ни е лъгал в очите. Не е имало доклад на ДАНС. И премиерът еднолично и устно е наредил на ДАНС няколко пъти да му намерят 70 души“, заяви Тошко Йорданов от „Има такъв народ“.

„Ние от „Възраждане“ ще внесем сигнал в прокуратурата за извършено според нас от лицето Кирил Петков престъпление – злоупотреба със служебно положение“, каза Костадин Костадинов.

„Дали, ако преди четири години бяха взети правилните решения, щяхме да сме тук днес. Какво трябва да се случи, за да се разбере в тази държава, че българският национален интерес трябва да се отстоява“, попита Андрей Гюров от „Продължаваме промяната“.

Последва блиц контрол, но тъй като премиерът отсъстваше, това изостри ситуацията в залата и доведе до обиди.

Тошко Йорданов призова Кирил Петков и Асен Василев да „не се крият като жени някъде в мазе“, а да дойдат в парламента, ако са мъже, и да отговарят на въпроси.

Тома Биков от ГЕРБ заяви, че всички се крият като мишки в останалите институции, а БСП и ДПС бяха с категорични позиции - има малко време и темата с Русия не може да бъде заобикаляна.

На фона на разменените реплики отново се стигна до ескалация на напрежението и почти до бой между „Възраждане“ и ПП. Председателят заплаши с последно предупреждение всички участници.