Пореден ден на остра размяна на реплики между служебния кабинет и старата власт. Политическото напрежение не стихна и днес, като достигна нови нива на ескалация.

Основни персонажи в сблъсъка отново бяха служебният вътрешен министър Бойко Рашков и бившият премиер Бойко Борисов.

Двамата размениха тежки обвинения помежду си – чрез конвенционалните медии и социалните мрежи. Замесени бяха познати персонажи и нови сюжетни линии. 

След като преди два дни вътрешният министър обяви, че ще подаде сигнал срещу лидера на ГЕРБ за оказван натиск върху свидетел, днес Бойко Рашков коментира, че Борисов няма основания да се притеснява от арестуване, тъй като имал абсолютен имунитет, защото „притежава главния прокурор“. 

Бойко Борисов контрира с думите, че служебното правителство изпълнява „мръсни поръчки“.

Снимка: btvnovinite.bg

След като в петък беше категоричен, днес пред Българското национално радио служебният вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков съобщи, че вече се чуди дали има смисъл да се подава сигнал срещу Бойко Борисов в прокуратурата.

„Г-н Борисов има абсолютен имунитет, защото той притежава главния прокурор. Защо като нахлу г-н Гешев в президентството миналата година с 30-40 души, не нахлу по същия начин в резиденцията на Борисов в Бояна. Там, където на снимките се виждат банкноти в евро и златни кюлчета, които трябваше да се изясни какво правят там и как са придобити. Когато главният прокурор казва „шефе“ на министър-председателя, министър-председателят може да бъде абсолютно спокоен“, коментира Рашков.

При поредната си изява във „Фейсбук“ Бойко Борисов определи като „мръсни поръчки“ случващото се и заподозря, че тъкмо затова не е било създадено правителство в 45-ото Народно събрание.

„Цялата сглобка е била да дойде това служебно правителство, за да свърши мръсната работа.  Извадиха от нафталина хора от 90-е години, от най-мракобесните времена и ги пуснаха да отвличат вниманието на обществото, биейки се по най-жестокия начин само с една партия, с ГЕРБ. Вие да сте чули нещо от тях за ДПС, БСП, ДБ?“, каза Борисов.

Снимка: btvnovinite.bg

Специалните служби са важни за бившия премиер, отчете Рашков, затова и смяната на председателя на ДАНС предизвика остри критики от страна на ГЕРБ. По думите на Рашков, за да може да се получава информация от там.

„Аз се убедих, че голяма част от тези, които са използвали СРС са газили закона и то безогледно, и то вероятно бих могъл да си го обясня, чрез удовлетворяване на лични, групови и политически интереси“, заяви вътрешният министър и вицепремиер.

Борисов отговори: „Манталитетът им е такъв – обвинения, приказват. 10 дни не казват за това подслушване – кои са тези хора, покажете ги, с кого са говорили. Бойко Рашков няма да го изберат за домоуправител на входа, където живее, обаче изведнъж той идва и дава оценки за една партия“.

Борисов прогнозира и следващи атаки срещу него и срещу партията му. Включително компромати и инсценировки. Следващата седмица ще стане ясно дали вътрешният министър ще сезира прокуратурата за бившия премиер.