Обвиненият за организатор на убийството на бизнесдамата Станка Марангозова служител на Националната служба за охрана (НСО) остава в ареста за постоянно.

Военно-апелативният съд потвърди най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ по искане на обвинението от първа инстанция.

Обвиненият не се яви в съдебната зала на днешното заседание и бе представляван от двама свои адвокати, предаде БГНЕС.

Според тях обаче той е „механично пришит“ към останалите обвиняеми по делото. По време на днешното заседание защитата поддържаше тезата, че той е имал контакти с останалите от групата, но те са били чисто приятелски, в заведения и клубове, като няма нито едно доказателство, правещо го съпричастен към това, за което е обвинен.

Според адвокатите на Иванов неговото обвинение се крепи единствено на свидетелските показания на един от другите обвиняеми, с които, според тях, давайки ги той се опитва единствено да „отърве кожата“, защото е имал предишни присъди за разпространение на наркотици. Защитниците отрекоха още в кориците на делото да се говори за масонски организации и следене на жертвите с GPS устройство.

Според обвинението групата на Иванов се е занимавала с разпространение на наркотици, изнудвания, както и с поръчкови убийства. Действала е от началото на 2019 година, а за участие в нея към наказателна отговорност са привлечени общо трима души.

Поръчителят на убийството на Марангозова обаче е напуснал страната. За него е издадена европейска заповед за арест и се издирва с червена бюлетина на Интерпол.

Събирането на доказателства по делото продължава.