Оставиха в ареста 19-годишният младеж от Ловеч, държал тялото на майка си в куфар месец и половина. В съдебната зала обвинението посочи, че макар и в начален етап на разследването, може да се направи обосновано предположение, че задържаният е извършил престъплението.

То е тежко, с висока обществена опасност и предвиденото в закона наказание е над 15 г. лишаване от свобода.

Според прокурора фактите по досъдебното производство сочат, че обвиняемият е укривал случилото се, затруднил е разследването и е възможно да извърши престъпление, ако му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение.

Служебният защитник на обвиняемия заяви, че действително е минал дълъг период от време в укриване на деянието, но обясни това с уплаха и притеснения от страна на подзащитния ѝ. Освен това той не е осъждан, има постоянен адрес и е спомогнал за разкриването на истината. Затова поиска мярка за неотклонение „домашен арест“.

По време на заседанието обвиняемият заяви, че е невинен и се присъедини към искането на служебния си защитник за налагане на по-лека мярка за неотклонение.

Съдът прие, че младежът е съпричастен към престъплението. Не бяха представени доказателства, че той има постоянен адрес, което сочи за реална опасност да се укрие или да извърши престъпление.

Чистото му съдебно минало не променя тези факти, прие съдът и наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Определението може да бъде обжалвано в тридневен срок от днес.