PCR тестът на президента, направен след връщането му от Естония, е отрицателен, съобщиха от „Дондуков“ 2. Премиерът, пък, разпореди ДАНС и разузнаването, „да установят кои са „доброжелателите“, които според държавния глава са в основата на преждевременното прекратяване на посещението.

Министър-председателят съобщи, че кабинетът е подготвил всичко необходимо за посещението на президента Радев в Естония и за домакинството на България на инициативата „Три морета“ догодина. Бойко Борисов е разпоредил службите да проверят казуса с прекратената визита и допълни, че „ако някой е подценил темата с карантината, не е наш проблем“.

bTV попита президентската институция кога и от кого е бил уведомен Румен Радев за контакта си със заразен. На този етап не сме получили отговор на въпросите ни.

От Военномедицинска академия не отговарят дали техен представител е уведомил президента, че е бил контактен със заразения генерал: „Епидемиологичното проучване и уведомяването на контактните лица се осъществява от Районна здравна инспекция. Епидемиологичното проучване по отношение на военнослужещите се извършва от Научно-приложен център по военна епидемиология и хигиена към ВМА и се докладва по команден ред“.

От столичната РЗИ разкриха, че са уведомили Радев за контакта му със заразен, но след пристигането на държавния глава в Естония.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!