Остър сблъсък по остта президент и бивш премиер. Размяната на реплики стана заради обвиненията на Борисов, че Радев управлява като "диктатор". Според президента обаче само думите на Борисов, изречени пред следващ главен прокурор, ще имат значение.

Това провокира Борисов да попита дали Радев вече знае кой ще е следващият главен прокурор и защо не се активира по скандала с депутатите, които се обвиняват в подкуп.

Сблъсъкът между президента и бившия премиер ескалира, след като Радев отговори на упреците, че се държи противоконституционно.

"Единствените думи на Борисов, които имат значение, са тези които ще произнесе пред следващия главен прокурор“, заяви държавният глава.

Лидерът на ГЕРБ му отговори няколко часа по-късно пак от Пловдив

"По-притеснителното е, че той знае кой ще е новият главен прокурор и как ще го избере, защото само това му липсва - още да може да разпорежда не само на Рашков. В деня на Съединението това ли трябваше да каже? Не е правилно, щеше да е обратно, ако беше сериозен играч, щеше да каже да се смирим малко пред подвига на тези хора", отговори Борисов.

В Пловдив Радев отказа да коментира скандала, за който съобщи Тошко Йорданов, че според него Татяна Дончева е предлагала по половин милион лева на депутати от ИТН, за да ги привлече за министри. Тя категорично отрече.

"Няма смисъл да го коментирам. Виждате, че обстановката в парламента стана толкова изнервена, че срива всякакви усилия да можем да постигнем някакво рационално решение“, каза Радев.

Борисов обаче е категоричен, че прокуратурата трябва да се намеси именно по този сигнал

„Темата „Корупция“ се пренесе на най-висшите етажи в парламента, там се „купуват“ депутати и се правят правителство със суми от половин милион лева и както Пламен Узунов пише на листчето, слага в джоба, поглежда в пликчето и ходи да назначава митничари – „мълчанието на агнетата“. И Тошко Йорданов излезе и каза ...“управлението на листчетата и цифрите“ на Румен Радев. Това се прави в момента. Диктаторът плаши политическите си опоненти", добави той.

Бившият премиер отново припомни, че трябва да се спазва разделението на властите.

В Пловдив Радев коментира и евентуалния проект на икономическия и финансов министър от служебното правителство.

Според президента, ако искат да бъдат полезни за обществото, те не трябва да създават просто поредния партиен проект, а да следват по-широка философия, отворена към цялото общество. Защото има вълна за промяна, но никоя партия не може да монополизира надеждите на българите и никоя партия няма силите да се справи сама.