bTV Новините в 19 ч. и предаването „Тази сутрин” са основният източник на информация на зрителите и през юли. Разликата в гледаемостта на bTV Новините в 19 ч. и на „Тази сутрин” спрямо прекия конкурент е близо 2 пъти повече (TG All4+).

Най-голямата процентна разлика между сутрешния блок на bTV и този на Нова е 224%, или 3,2 пъти, при целевата група 18-34, показват резултатите на GARB.

Снимка: bTV

Горещите телевизионни емоции за зрителите на bTV с „Европейското по гледане на филми и сериали” продължиха и през месец юли, когато телевизията предложи на своята аудитория освежаваща програма със силни български и чужди сериали, риалити формат и световни кино заглавия.

В челото на класацията топ 50 за месеца стои финалът на сериала „Част от мен”, което е и единствената програма, привлякла над 1 млн. зрители.

Сред най-гледаните и предпочитани от зрителите програми през летния месец са риалити сериалът „Истински истории”, новите епизоди от първата и най-успешна адаптация на едноименния американски хит The O.C., българският сериал „Връзки” и др.

Най-гледаните филмови заглавия също са част от програмата на bTV. Сред тях са „Мис таен агент” 1 и 2, трилогията „Час пик”, „Без резервации” и др.

През втория летен месец в класацията топ 50 попадат 33 програми от ефира на bTV, 8 програми на БНТ1, свързани с Европейското по футбол, и няколко, излъчени по Нова.

През юли разликата между bTV и Нова продължава да е съществена – 70%, или 1,7 пъти.

При тематичните канали на bTV Media Group през юли 2016 г. също се наблюдава повишение на аудиторията спрямо юли 2015 г. Най-съществен ръст – 102%, или два пъти, отбелязва bTV Cinema при младите зрители.