Осми ден протести. Шествия и демонстрации и днес по улиците на София и почти всички областни градове в страната.

Хиляди отново изпълниха Триъгълника на властта в столицата с искания за оставка на изпълнителната власт и главния прокурор. За момента всичко протича нормално.

Снимка: Ладислав Цветков

Демонстрацията се изнася в посока Народното събрание. Шествието ще премине през бул. „Дондуков“, през „Ал. Невски“ и ще спре пред вратите на Народното събрание. Организаторите съобщиха, че шествието няма да се върне веднага през МС, а ще отиде и до обществената телевизия.

Снимка: Ладислав Цветков

Организаторите на протести се заканиха, че ако скоро не получат оставките на Борисов и Гешев, ще прибегнат до гражданско неподчинение, като блокиране на пътища и жп релси.

Снимка: Ладислав Цветков

По-рано днес управляващите обявиха, че замразяват подадените оставки на трима ключови министри до гласуването в парламента на вота на недоверие към кабинета.

Коалицията обяви още, че възнамерява да изкара мандата си до край.

Снимка: Ладислав Цветков

Протестиращите обаче са твърдо мотивирани да не се приберат от пощада, докато не получат оставките на Борисов и на Гешев.  

На площада се събраха два протеста – един на т.нар. Отровно трио – Арман Бабикян, Никола Хаджигенов и Велислав Минеков, и вторият – на гражданско сдружение „Боец“, които са се организирали още от 16 ч. да протестират.

Снимка: Ладислав Цветков

По-рано днес от МВР съобщиха, че полицаите, които бяха заснети да упражняват физическа сила над протестиращи преди дни вече са установени.

Полицаите са отстранени от работа до приключване на проверката.

Снимка: Ладислав Цветков