Акцията в Росенец беше упражняване на конституционни права и тя е съпроводена с огромно количество жалби и искане до различни държавни ведомства, които се надявам да си свършат работата и тогава ще се установи, че там няма нищо законно. Това каза пред bTV Христо Иванов от „Демократична България”.

По думите му, авторитетът на г-н Доган се състои от „лъжи и нарушения на закона, от корупция и нерегламентирано влияние, от обръчи и порции”.

„Тази акция бръкна в една рана и затова тези хора са днес на улицата - не заради нашата акция, а заради погнусата от това, че в България е възможно да има хора, които са над закона.

Тази погнуса беше споделена и от членовете на ДПС, които бяха докарани там като жив щит. Но когато те се събраха с протестиращите, имаше един нормален човешки разговор, те пяха заедно Химна на Републиката, викаха заедно „България” и всички бяха съгласни, че в тази наша обща България трябва да има един закон за всички, независимо кой си и какъв си. Това докара хората на Росенец, това ни накара нас да отидем там, това изкарва днес хората на този протест – един закон за всички”.

На твърденията на премиера Бойко Борисов, че "Демократична България" прави съглашателство с ДПС, а Христо Иванов върши черната работа на БСП и на ДПС, за да свали Обединени патриоти и ГЕРБ от властта, Иванов отговори така:

„Аз винаги ще застана зад български граждани независимо от коя част на страната са, как се самоопределят, стига да сме заедно и да пеем под един флаг български химн и съм горд от това. От друга страна премиерът стои до Шиши и до Доган и го виждаме това, защото в момента БНТ е оглавявана от кадър на Пеевски. Данчо Цонев следи за разпределянето на средствата, за антикризисната помощ в парламента, а КЕВР готвят там да бъде поставен човек на Пеевски. ДПС и Пеевски контролират главния прокурор. Видяхме я тази връзка през осемте джуджета и през Петьо Еврото, който е близък и до двете институции". 

Във връзка с твърденията на Хамид Хамид, че главният прокурорът е избран по процедура, предложена от Христо Иванов по време на неговото управление, Иванов коментира:

„Тази процедура беше приложена по абсолютно извратен начин и не беше спазено нейното съдържание. Тя има за цел да установи дали човекът е добър професионалист, дали е нравствено пригоден за тази служба и дали може да отстоява върховенството на правото. Още преди тази процедура беше ясно, че Гешев е негоден да отговаря на тези критерии. Тези критерии някой трябва да ги забележи и да ги приложи".

Иванов даде за пример делото КТБ:

„Там той не забеляза Шиши, не забеляза никой от политическите покровители на тази финансово-политическа пирамида, която представляваше КТБ. Това беше преди това. След това той нарушава закона, нарушава Наказателния кодекс, нарушава Конституцията практически с всяка своя акция.

На въпроса кой е Шиши и как нареди на Радев служебното правителство, а пък премиерът пита защо Христо Иванов не е забелязал как е наредено служебното правителство на Радев, Иванов каза:

„По време на служебното правителство на Радев ние се явявахме на избори срещу Шиши. Тогава Цацаров репресираше и оказваше натиск на бизнесмени, за да не отразяват нашата кампания, така че ние тогава сме били срещу Шиши. Борисов е през цялото време с Шиши. Днес се опитва да се разграничи от него, но аз го призовавам да си подаде оставката, защото тези хора са излезнали да си искат бъдещето обратно.