Тази години студентският празник премина под сянката на пандемията. Заради противоепидемични мерки, традиционните масови събирания са забранени. Ресторантите и дискотеките, които по традиция приемат празнуващите, са затворени.

Позволени са събиранията до 15 души. Затова масово къщите за гости и студентските общежития останаха възможните опции за празненство. 

Снимка: btvnovinite.bg

За Анета, Илиян и Ангел организацията започва още по обед. Разказват, че са решили да се съберат, защото учат онлайн и вече рядко се виждат. Категорични са, че ще внимават и ще се съберат само 7-8 души.

От Националното представителство на студентските съвети са призовали празнуващите да спазват мерките. „Ние направихме апел към студентските съвети да се уведомят домовите съвети на съответното висше училище, за да може да има някакво наблюдение“, обясни Даниел Парушев от НПССБ. 

Снимка: btvnovinite.bg

Според зам.-ректорът на УНСС проф. д-р Цветана Стоянова студенти са достатъчно съвестни, за да се съобразят със заповедта на министъра и да празнуват, спазвайки всички ограничения.

Oбщинcкитe влacти и пoлициятa пo мecтa щe cлeдят дaли ce cпaзвaт прoтивoeпидeмичнитe мeрки и нямa дa дoпуcкaт cъбирaнeтo нa пoвeчe oт 15 души нa eднo мяcтo.

Снимка: btvnovinite.bg

Президентът и премиерът честитиха студентския празник с публикации в социалните мрежи.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!