Седмица след фаталния инцидент с токов удар, който отне живота на 16-годишно момче – десетки сигнали за необезопасени шахти и кабели, и незаконни будки.

Необезопасени кабели има поне на няколко места в градинката около театър „Иван Вазов”. Само на метри от входа на Народния театър е поредното препятствие за пешеходците - кабели стърчат необезопасени. 

От районната управа обясняват, че екип на енергото ще провери и обезопаси мястото. Според районния кмет проблем са и десетките незаконните подвижни обекти в Борисовата градина. Администрацията твърди, че от години водят битка за премахването им.

„Всички мобилни преместваеми обекти на практика са незаконни. Там всичко трябва да бъде вдигнато. Като започнете от надуваемите замъци, будките, пуканките“, поясни Трайчо Трайков.

За стърчащи кабели и незаконни будки сигнализират и от „Спаси София“ на метри от метростанция Стадион Васил Левски. Оказва се, че разрешителното за работа на един от павилионите е изтекло в края на септември миналата година. 

От страна на Общината няма реакция.

От столичния инспекторат уточниха за bTV, че вече са написали три акта на собствениците на съоръженията, а до края на седмицата се очаква и незаконните будки да бъдат премахнати.