Сауната на терасата на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев е без документи. Това показва проверка на терен.

За още две постройки там, в Община Слатина нямат документация, съобщи за bTV кметът Наталия Стоянова. Според констативния протокол, става въпрос за обекти на почти 50 квадратни метра.

Това е втора проверка на терасата-покрив. Първата е била при предишния собственик, но не е била доведена до край. През 2012 г., като незаконни са установени пристройка и остъклен навес, твърди общината.

Снимка: btvnovinite.bg

Сега вече има сауна и постройка с размер 5 квадрата. Другите два обекта представляват дървени навеси – с  площ 38 квадрата и с 6 квадрата.

Пламен Георгиев е представил на проверяващите строителни документи и експертни оценки за изграденото. Георгиев сам обяви, че терасата е обща собственост на кооперацията, а от Първа инвестиционна банка съобщиха, че тя не влиза в оценката за отпуснатия му кредит за купуване на жилището.

Снимка: btvnovinite.bg

Още при започването на проверката, кметът на Слатина каза, че ще се провери и статута на самата тераса – обща ли е или не.

Пред bTV съседи разказаха, че не помнят да са подписвали документи. До края  на седмицата ще бъде изготвен констативен акт с окончателните данни за разминаванията на терасата. Той ще бъде изпратен на „Общинския строителен контрол”. Те трябва да връчат заповед за незаконен строеж на собственика.

Снимка: btvnovinite.bg

По закон собственикът трябва да премахне незаконното за своя сметка, но може и да обжалва в съда. 

Пред bTV Георгиев заяви, че не е виждал констатациите. Той постави и въпроса, защо преди 7 години общината не си е свършила работата. Категоричен е, че не е бил наясно, че има нещо незаконно на терaсата и не би купил апартамент с такива постройки.