„Защо свалихме короната е въпросът, който вълнува всички. Прочетох много неща в социалните мрежи и искам да изясня нещо - Елизабет Кравец не е направила нещо незаконно или престъпление, освен неспазването на договора“, каза в предаването „Преди обед“ организаторът на конкурса „Мис България“ - Гаел Санчез.

В понеделник стана ясно, че организацията отнема короната на миналогодишната победителка с украински корени Елизабет Кравец. Така тя вече няма право да ползва търговската марка с наименованието „Мис България" в своята комуникация, включително в социалните мрежи и във фактурите си.

В отворено писмо в социалните мрежи Гаел Санчез посочва, че тя ще бъде освободена от титлата си, тъй като подронвала имиджа и престижа на „Мис България“. Освен това носителката на короната многократно била предупреждавана за нарушенията си.

„Отначало започна добре. Бях много щастлив от този избор, но много бързо разбрах, че може би тя иска да управлява нещата сама. Веднага след конкурса първото нещо, което поисках, е да постави координати на „Мис България“ в Инстаграм профила си, за да може брандовете да се свързват директно с нас и нещата да се управляват правилно. Много дълго време я молех за това. Тя казваше „да“, но никога не го правеше“, казва Санчез.

„Първо се случи с видеоклип, който тя направи. Аз не знаех за него. Разбрах, защото много хора в България започнаха да се свързват с мен, казвайки ми, че ще участва поне в 4 видеоклипа. Тя е преговаряла директно с продуцента, а аз като мениджър трябва да съм наясно тези неща. Това беше първият червен флаг“, добави той.

 „Вторият червен флаг – тя взе парите в брой, без да ме уведоми. Казах си, че може би, тъй като е млада, не разбира коректно системата. Помислих си, че ще е хубаво да се видим и изясним тези неща. Но тя така и не отговори след това. Няма отговор от нея от зимата – от февруари или от края на януари. Трудно е, когато инвестираш в някой толкова“, допълни организаторът на конкурса.

Санчез обясни, че не ѝ се е обаждал, тъй като обича всичко да бъде написано черно на бяло.

Снимка: bTV

„Изпращал съм ѝ съобщения, в които изрично я уведомявам, че ако не проведем нужната среща и тя не изпълнява задълженията си, ще бъда длъжен да я уволня. Така че – всичко беше ясно. Това не е изненада. Трябва да кажа, че това дори е нейно решение, защото тя беше наясно. Аз ѝ дадох дори още седем дни аванс за отговор, тя не се интересуваше. Не може да се прави на изненадана“, категорично заяви той.

Гаел Санчез обясни, че въпреки че притежава лиценза за „Мис България“, това не е основната му дейност.