Четирима солисти на пловдивската опера пяха под открито небе, за да покажат, че в артистичния квартал „Капана“ няма място за поп-фолк.

Повод беше клип в социалните мрежи, в който се чува силна сръбска музика, идваща от заведение. И макар да се оказа инцидентно изключение на частно абитуриентско парти, собствениците на заведения в емблематичния квартал отговориха подобаващо – с оперни арии под открито небе.

„Поканихме солисти на Пловдивската опера с роял и изпълнител на роял, за да кажем, че „Капана“ не е място за поп-фолк, чалга във всичките ѝ измерения и че това е място за дух, култура и различен градски живот“, поясни Иво Дернев, журналист и собственик на заведение в кв. „Капана“.

40-минутното изпълнение в неделната вечер трогна посетителите на квартала и те изпратиха с продължителни аплодисменти оперните певци. Инициаторите на оперните арии на улицата се надяват арт кварталът „Капана“ да си остане такъв и да продължава да бъде любимо място за срещи и раздумка на хора от различни кътчета на света.