Опасно време през следващите часове. В Западна и Централна България синоптиците предупреждават за още бури и градушки.

Снимка: bTV

Оранжев код за опасни гръмотевични бури, дъждове и възможни градушки важи до края на денонощието за Северозападна България.

Жълт код важи за Югозападна и Централна Северна България.  

Снимка: bTV

И утре все още ще има условия за локални интензивни явления (валежи, гръмотевични бури и градушки). Жълт код важи в пет области, предимно в югозападните райони.

През нощта краткотрайни валежи и гръмотевици ще има в Западна и Централна България на много места, а утре – главно в югозападната част на страната.

Остават условията и за градушки. И утре в източните райони ще остане предимно слънчево.  Максималните температури в повечето райони ще са между 29° и 34°. 

Снимка: bTV

През почивните дни и в понеделник времето ще бъде предимно слънчево. Следобед ще се развива купеста облачност.

В събота и неделя вероятността за валежи е малка, а в понеделник на отделни места в крайните западни райони ще превали и прегърми. 

Снимка: bTV

Температурите ще се повишават и в понеделник максималните ще бъдат между 33° и 38°. Към вторник от северозапад ще проникне хладен въздух и температурите ще се понижат.

Над Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки.