Днес ще бъде много ветровито, а застудяването ще продължи. Ще духа силен, в Северна България и източните райони от страната - на пориви бурен вятър от запад-северозапад. Облачността ще е променлива, на много места намаляваща  до предимно слънчево време. Почти без валежи. Максималните температури ще са между 9° и 14°, в София - около 10°.

 

   По Черноморието ще бъде предимно слънчево, но ветровито. Ще духа силен, временно бурен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 12° и 14°. Вълнението на морето ще е 2 – 3 бала. Температурата на морската вода е около 17°.

    

 Ветровито и в  планините, с  бурен, по високите и открити части –  ураганен вятър от запад-северозапад. Облачността ще е променлива, на места намаляваща до предимно слънчево време. Почти без валежи. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра – около минус 4°.

 

   През следващите три дни ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Вятърът ще отслабва. Ще се задържи студено за периода, в сряда и четвъртък – с минимални температури близки до 0°, на места – и  отрицателни.  В петък облачността ще се увеличи, предимно висока и средна, почти без валеж. Вятърът отново ще се ориентира от запад и в Дунавската равнина ще бъде умерен. Температурите ще се повишат още малко.