Русе под блокада заради километрични задръствания в посока „Дунав мост“. Причината е огромен трафик на товарни и леки автомобили. Няколко часа чакане в задръстването в Русе - така в края на работния ден Борислав от София стига до Дунав мост.

„Ситуацията е плачевна“, заяви шофьорът Борислав Ранков.

През деня тапите по булевардите в Русе правят ситуацията нетърпима, което кара местната власт да се обърне с апел за съдействие към правителството.

„Търпението на русенци е вече до последен предел и моите съграждани и аз не можем и не сме длъжни да оперираме тирове и да се справяме с тях. От Пакистан до Франция всички тирове на света са тук. Да добавим и ситуацията с автомобилите за лятната почивка от Румъния, Чехия, Полша и това са хиляди автомобили, които задръстват нашия град“, заяви кметът на Русе Пенчо Милков.

За справяне с проблема се включват и съседните на Русе областни дирекции на МВР, на чиято територия са спрени тежкотоварните камиони.

За да не се допускат отново блокади, полицията е мобилизирала допълнителни екипи, които да регулират движението в града.