Летовници се наредиха на опашка за ваксини срещу COVID – 19 в Созопол. В изнесения пункт в сградата на Общинския съвет до момента са имунизирани над 300 души.

Курортният град е препълнен с туристи, а това прави спазването на мерките трудно, признават и летовници, и от местната управа. 

"Има места, в които въобще не се спазва това, което е регламентирано. Например в лодките за разходки, корабите, които също правят партита", обясни Румяна Вълчева – експерт, "Здравеопазване" към Община Созопол. По думите й дори в магазини не се носят маски, а на плажа не се спазва дистанция.

Снимка: btvnovinite.bg

Галя е сред първите, наредили се на опашката днес. 

"До момента не съм се ваксинирала просто, защото кърмех, а наскоро излезе, вече ни препоръчаха, че може и кърмещите да се ваксинират", казва Галя Гогова, която чака за ваксина.

"Барман съм и имам потенциален контакт със заразени", посочва и Стефан.  

Възможност да си поставят ваксина по избор е осигурена и на руските туристи с имот у нас.   

"Обикновено идваме през септември или в началото на лятото, а сега е в пика на сезона, има много хора и това е още един стимул да се ваксинираме", казва руски летовник.

Снимка: btvnovinite.bg

От здравната инспекция в Бургас обясниха, че до края на лятото ще има изнесени пунктове по Черноморието, при заявен интерес за ваксиниране.