Опашки на границата с Гърция при „Маказа“ в първия ден, в който бизнесът трябваше да пътува без условия.

Изненадващо обаче гръцките власти не вдигнаха 7-дневната карантина и въведоха тестове за коронавирус за влизащите на тяхна територия. Това предизвика хаос по границата.

Снабдена с договор за работа Радиана Кутрова се нарежда на опашката на „Маказа“ за втори път днес. Тръгнала е от Шипка за Халкидики, но я връщат заради липса на адрес, на който ще изкара задължителната 7-дневна карантина там.

Ден по-рано бащата на Георги Петров минава в Гърция само с лична карта и без никакви условности. Днес синът не успява да стигне до вилата си на Тасос.

Всеки от опашката на „Маказа“ минава интервю на пункта и ако няма обоснована причина за влизане, гръцките власти не го допускат. Дългото беседване бави трафика и изнервя шофьорите

От МВнР обясниха за bTV, че пристигащите в Гърция се тестват на границата на случаен принцип. Ако тестът даде положителен резултат, на човека се поставя 14-дневна карантина. Тези мерки ще бъдат в сила до 12 часа на 15 юни.

Ако Гърция не промени условията, от 15 юни всеки, който иска да стигне до гръцкото море, може да го направи без условия за карантина.