Нова интернет платформа намира кой да гледа детето ви, ако спешно имате нужда от детегледач. Спонтанно решавате да излезете с приятели или се налага да останете до късно на работа - новата платформа за наемане на детегледачи ви дава гъвкавост да намерите кой да гледа детето ви почти веднага.

Инсталирате я на смартфона си, а регистрацията е през Фейсбук - така системата ви предлага най-подходящия детегледач на база общите ви приятели в социалната мрежа.

"Вие ще знаете в един момент дали детегледачът пътува за вас, колко далеч е от вас, визираме в бъдеще да имаме видеонаблюдение, така че да можете да видите какво се случва у вас с вашето дете", обясни мениджърът на платформата за детегледачи Макс Баклаян.

Симона и Ванеса вече са минали специално обучение, за да работят към новата платформа. Учат педагогика, имат опит с деца и наистина имат отношение към работата си.

"Мога да им дам, ако може така да се каже, креативност. И съм търпелива, в никакъв случай не мога да се изнервя на едно дете", казва Симона Кабаджова.

Родителите трябва да ни разкажат за това как възпитават детето си, т.е. ние трябва да се съобразяваме с начина, по който те се отнасят и ние да се отнасяме по подобен начин", обясни Ванеса Янъкова.

Засега идеята е бързите детегледачи да се наемат почасово. Всички те са специално подбрани.

Услугата струва 9 лева на час, а плащането става през самата платформа.