Обвиняемият за убийството след заря в столичния кв. „Люлин“ остава в ареста, реши съдът.

Денис Ал Гази е обвиняем за убийството на 32-годишния Илиян Илиев след спор за шум, предизвикан от заря по повод раждането на дете в началото на годината.

Доживотна присъда за извършителя на убийството поискаха приятели и съседи на убития Илиян. Те се събраха пред Съдебната палата при разглеждането на мярката за неотклонение на Денис Мустафа Ал Гази.

В съдебната зала Ал Гази отново заяви, че е действал при самозащита и иска да завърши образованието си. 

Съдебният състав обаче прие, че има достатъчно доказателства, за да се направи извод, че именно Ал Газзи е извършил престъплението, в което е обвинен и има опасност да се укрие, предвид бягството му от местопрестъплението.

Освен това деянието е извършено в изпитателния срок на присъда за друго умишлено престъпление, мотивира се съдът.

"Има видео записи на цялата случка и когато излязат тези видео записи на експертизата - ще се видим да го обсъдим, за да видите, че има съвсем друга гледна точка и не е това, което се твърди", заяви адвокатът на обвиняемия.

На въпрос какво казват, адвокатът посочи: "Че е имало конфликт, че е имало нападение от страна на пострадалите, така че нека се провери дали не е така".

Свидетелка на трагедията разказа какво е видяла: "Беше си със заряд на скандал. Думите му бяха: "Каква е тази заря, какъв е този шум, има деца".

Каква беше реакцията на компанията?

Компанията каза: Ние празнуваме раждането на дете. Изобщо не са тръгвали на скандал хората. Чу се: Искате ли сега да ви заколя и оттам аз звъннах на 112.

Хората от Люлин настояват МВР и прокуратурата да обърнат повече внимание и на предишните инциденти с Ал Гази.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!