Огромна опашка от камиони се образува на ГКПП „Кулата“ сигнализираха bTV шофьори.  Над 8 км е колоната, като вече стига до разклона за Петрич.

„От 4:00 ч. сутринта има проблем със системата и опашката съвсем не върви“, съобщи един от блокираните шофьори - Стойчо Точев.

По думите на кореспондента на bTV в региона колоната от тежкотоварни автомобили е достигнала 8 километра.

„Идват колеги, които са от снощи, свършват им дневните винетки и им се налага да си купуват нови, защото на границата тол системата ги регистрира, че нямат нови. Трябва да плащат едно и също нещо два пъти“, разказа Точев.

Опашката продължава да се трупа с всяка минута, а няма информация от властите кога ще бъде решен проблемът, каза шофьорът.

Системата за е-винетки на „Кулата“ работи, а колоната от камиони е заради ремонт на граничния пункт и по-малкото гишета, които обработват тежкотоварните превозни средства, съобщават от пресцентъра на АПИ по повод на твърденията на шофьорите.

Временно е затруднено извършването на административни услуги в секторите на пътна полиция и на граничните контролно-пропускателни  пунктове в страната заради технически проблем в мрежовата система на МВР, съобщават от пресцентъра на ведомството. Малко по-късно оттам съобщиха, че проблемът е отстранен, но уточниха, че са възможни отново временни прекъсвания в рамките на днешния ден.

Според шофьори основен проблем, който предизвиква опашката е строшен кантар, който не е бил ремонтиран цели 5 месеца.