Подсъдимият за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков - Кристиан Николов, излиза от ареста и се прибира у дома. Той ще бъде с гривна за наблюдение. Решението на апелативния съд е окончателно.

Тричленният състав възприема изцяло изводите на градския съд, че Николов може да бъде под домашен арест и проследяван чрез електронна гривна, което изключва дори хипотетична възможност за отклоняване на подсъдимия.

Магистратите допълват, че не е отпаднало обоснованото подозрение за съпричастност към престъплението, в което е обвинен.

В същото време те допълват, че опасността от извършване на друго престъпление е намаляла като интензитет и заключват, че мярката "домашен арест" може да обезпечи изцяло присъствието на Николов и приключването на съдебния процес, воден срещу него в първоинстанционния съд.

Кристиан Николов е със забрана за напускане на страната.

Николов досега беше с най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”. Подсъдимият беше задържан веднага след трагичния инцидент, станал на връх Великден миналата година.

Приетата химическа експертиза доказа, че 23-годишният Кристиан Николов е ударил автомобила на телевизионния водещ под въздействието на три вида наркотици и без никакъв опит да спре.
БТА