Протестиращите, които блокираха за повече от два часа снощи АМ “Марица” преди границата с Турция, са заплашвали полицаите и са ги провокирали да използват физическа сила.

Това съобщиха на брифинг от Областната дирекция на МВР- Хасково. Според органите на реда протестът е нарушил 4 закона, заради което ще бъде уведомена прокуратурата

“Единственият начин да ни изхрълите от тук е насила и аз го чакам с нетърпение. По умният начин е да се дръпнете настрани. Защото така или иначе ние ще победим. Може би няма да е днес, може би няма да е утре и след това ще се върнем за вас. За всички вас”, коментира адв. Николай Хаджигенов.

“Полицейските служители бяха  грубо провокирани да използват физическа сила и помощни средства спрямо хората, които бяха там. Колегите бяха приканвани да арестуват граждани. Полицаите бяха и заплашвани”, заяви директорът на ОДМВР-Хасково Ангел Цанков.

Полицията започва проверка и за физическия сблъсък между протестиращ и шофьор, въпреки, че никой от двамата не е подал жалба. По данни на МВР в блокадата на магистралата снощи са участвали 40 протестиращи. Част от тях били криминално проявени.

Днес остава засиленото полицейско присъствие в района.