Главният прокурор Сотир Цацаров поиска прокурорът от София Константин Сулев да бъде отстранен от длъжност, докато срещу него тече наказателно производство.

Сулев е обвинен от специализираното звено „Антикорупция“ в Софийската градска прокуратура в извършването на две престъпления. Първото – за кражба на ток, а второто – за сводничество, съобщават от държавното обвинение.  

Уличеният магистрат е бивш служител на ГДБОП, работил е в прокуратурата в Гоце Делчев, след това е преместен в Софийската районна, а в началото на месеца – в специализираната прокуратура.

Сега Сулев е обвинен за това, че в периода 14 октомври 2015 г. до 31 декември 2015 г., е осъществил неправомерно въздействие върху електромер в резултат на което е създал условия за непълно отчитане на потребена електрическа енергия от него и неговото домакинство.

Назначената техническа експертиза е установила разлика от 81% между реално консумираната електрическа енергия и отчетената. Затова му е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 234в, ал. 1 от НК.

Същата година пред Сметната палата Сулев е декларирал, че си е купил апартамент в София за 127 хил. лв., като парите са от банков заем.

Прокурорът е привлечен като обвиняем и за това, че през 2016 г. при условията на продължавано престъпление е свождал млада жена към съвкупления с три лица – престъпление по чл. 155, ал. 1 от НК.

Вижте и видеото: