Специализираната прокуратура обвини четирима души за участие в организирана престъпна група за трафик на жени в страни от Западна Европа и Кипър с цел принудително сключване на фиктивни бракове с индийци и пакистанци.

Участниците в групата, сред които индийски гражданин с постоянен адрес в София и трима българи, са задържани при операция преди два дни в София, а днес спецсъдът ги остави в ареста.

Жените били транспортирани предимно в Белгия, Австрия, Дания и Кипър, където били принудително държани, докато се съгласят да сключат гражденски брак там или в България с непознати чужденци.

Снимка: btvnovinite.bg

Крайната цел е била "съпрузите" по незаконен начин да получат законно пребиваване в страните от Европейския съюз, съобщиха от прокуратурата.

Групата е действала от юни 2015 г.  Участниците набирали жени, предимно от ромски произход, които били подмамвани с добро заплащане. Не всички от тях получили обещаваното им възнаграждение.

Впоследствие "младоженците" се регистрирали на адреси в съответните държави и кандидатствали за продължително пребиваване в тях на основание на гражданския брак с лице от Европейския съюз.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!