Извънредното заседание на Народното събрание беше бойкотирано, а депутатите бяха обстрелвани с яйца и домати.

Протестиращи обградиха сградата на парламента още преди началото на заседанието, а плътен кордон полицаи я пазеше. Яйца и домати полетяха към народните представители. 

Заради липса на кворум заседанието се провали. То беше свикано по искане на БСП за изслушване на кабинета и премиера, но управляващите не влязоха в залата и не се събра нужният брой депутати. 

Снимка: Ладислав Цветков

С яйца, домати и викове „Оставка“ протестиращите причакаха народните пред служебния вход на парламента. Протестът утихна около 11 часа и премина без сериозно напрежение.  

Рано сутринта протестиращи се събраха около сградата на Парламента. При влизането на първите депутати полетяха и яйцата, и доматите. 

Снимка: Ладислав Цветков

Плътен полицейски кордон пазеше парламента. Протестиращите поискаха да стъпят на тротоара, а униформените ги спряха с жива верига. 

Недоволните се разочароваха от липсата на кворум и отсъствието на премиера. И към сградата на Народното събрание полетяха нова порция яйца и домати.

Снимка: БГНЕС

Протестиращите продължиха блокадата с жива верига около Народното събрание. С викове хората отвън очакваха депутатите да излязат от сградата и ги изпращаха. 

Блокадата около парламента затрудни придвижването в центъра на града.

Главният секретар на МВР също коментира блокадите и протестите в столицата.„Най-трудно в момента е да угодим на всички. Голяма част от обществото иска да се намесим с всички правомощия,с които разполагаме и да освободим това, което се възпрепятства-свободното придвижване.Протестиращите казват да не ги закачаме,да не използваме насилие срещу тях. Каквото и да направим, МВР ще бъде виновно...“, отбеляза гл. комисар Ивайло Иванов. 

До обяд прозорците и фасадата отвън бяха почистени.