Общинската власт е безсилна да намери решение на проблема с отмяната на събарянето на незаконните ромски постройки в квартал „Кремиковци” и предстоящите протести срещу замразяването на разрушителните действия. Това коментира в „Лице в Лице” по bTV Минка Капитанова – кмет на община Гърмен.

Процедурата по събаряне на незаконните постройки е временно спряна поради невъзможност на общината да намери временни жилища на семействата, които живеят в тези къщи. Част от процедурата преди подобни разрушителни действия е да се проведе среща между представители на конкретната община и на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК). Кметът на община Гърмен Минка Капитанова коментира, че подобна среща не е провеждана и че липсва комуникация между институциите, след като от ДНСК са спрели да ѝ вдигат телефона. 

Въпреки обстойни обсъждания, общинският съвет в Гърмен не може да намери временни жилища на ромските семейства. Граждани от община Гърмен планират протест пред Парламента на 18 юли, ако замразяването на строителните действия продължи.

В тази ситуация, общинската власт в Гърмен е поставена между чука и наковалнята. Кметът Минка Капитанова коментира, че от общината очакват държавата да се намеси в разрешаването на конфликтната ситуация.