От Столичната община алармираха, че в детска градина „Зорница“ в Горна Баня се извършва прием по „втория начин“. Става въпрос за 24 от 265-те деца, приети в градината. Според проверка на Общината те са записани не по установения ред – за тях липсват кандидатури в Информационната системата за обслужване на детските заведение. Проверката е констатирала и финансови нарушения като събиране на пари на ръка.

Пред bTV родители на деца в градината обаче споделиха, че са изключително доволни от цялото ръководство, персонала и организацията. Според тях проверката е тенденциозна. Те посочиха, че не знаят за такова записване, нито са чували за такъв случай, нито пък са давали пари на ръка. Добавиха и че нивото на градината е много високо и „е невероятно какво нападки има срещу директора“.

Възпитатели също посочиха, че смятат директорката за добър мениджър и добър учител психолог, който дава всичко от себе си. Резултатите от проверката определиха като „поредната инсинуация, поредния донос, поредния конфликт на интереси“. Според присъстващите това е резултат от донос на бивш служител в градината.

Вижте повече във видеото: