Спортни журналисти от над 10 медии, футболни ветерани и БФС подпомогнаха инициативата за събиране на средства за лечението на 10-годишната Боряна Дикова.

Момичето страда от тумор на яйчниците и в момента е в Германия за редица операции, след като преди това е изкарала неуспешно и погрешно лечение в България. Тъй като отпуснатите средства от Фонда за лечение на деца в чужбина не достигат, журналистите решиха да помогнат за събирането на останалата част от парите, нужни за излекуването на Боряна.

В благотворителния турнир по футбол „Да помогнем на Бобка” се включиха 4 отбора, наравно с представителите на медиите взеха участие ветераните Дончо Донев, Ивайло Георгиев – Пифа, Асен Букарев, Светослав Петров, Милен Радуканов, Христо Йовов, Предраг Пажин Александър Димитров, „Отбор Надежда” - участник на последното СП за бездомни в Чили, женски тим и съдии.

БФС се ангажира с конкретна финансова помощ, а президентът Борислав Михайлов обяви, че 20% от цената на продадените билети за предстоящата европейска квалификация България – Малта също ще бъдат преведени по сметката за спасението на Боряна.

Във ВИП зоната на Националния стадион „Васил Левски” по време на мача, който е в неделя от 21.45 часа, ще бъдат поставени и кутии за събиране на средства на място. И всеки от присъстващите ще има възможността също да подкрепи каузата.

Дарения могат да се правят на следните банкови сметки:

Сметка в лева:
IBAN: BG48 RZBB 9155 1066 4654 17
BIC: RZBBBGSF
Любов Иванова Тотева

Сметка в евро:
IBAN:BG36RZBB91551466465406
BIC: RZBBBGSF
Lubov Ivanova Toteva