Разград осъмна с цели плюс 3 градуса тази сутрин, дори в ледения Драгоман беше 0, а в София само минус 1. В същото време в пловдивско отново беше доста студено, с минус 10 градуса.

Днес ще има разкъсана средна и висока облачност, преди обяд по поречието на Дунав и на места в низините и котловините видимостта ще е намалена. Ще духа слаб югозападен вятър. Максималните температури ще са между 3° и 8°.

Над планините облачността ще е разкъсана – предимно значителна. Ще духа умерен до силен запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 4°, на 2000 метра – около 0°.

През нощта облачността ще е разкъсана, над западните райони от страната – до предимно ясно време.

В сутрешните часове на много места по поречието на Дунав и в Горнотракийската низина видимостта ще бъде намалена, но около обяд ще се подобрява.

През деня ще има разкъсана, по-често значителна облачност, но валежи са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Минималните температури ще са предимно между минус 2° и 3°, по-ниски в местата с по-трайна мъгла. Максималните температури в повечето места ще са между 7° и 12°.

В неделя и понеделник ще остане сравнително топло. През нощта срещу неделя и в неделя на места от запад на изток ще превали слаб дъжд, в планините – слаб сняг, а впоследствие облачността ще се разкъса и временно ще намалее.

Вятърът ще е със западна компонента, ще се усили до умерен.

В понеделник ще е без валежи, но облачността отново ще се увеличи. Вятърът ще отслабне и ще се смени с югоизточен.

Във вторник ще започнат превалявания, предимно от дъжд, в планините и в западната част на Предбалкана – от сняг. През нощта срещу сряда и в сряда, с усилване на вятъра от изток-североизток, ще нахлува студен въздух. Ще има превалявания от дъжд и сняг, които с понижението на температурите, в повечето райони ще преминат в сняг, но бързо ще спрат.