Днес преди обяд на места в равнинната част от страната ще има мъгла или ниска облачност, а над планинските райони ще е предимно слънчево.

В следобедните часове в повечето райони мъглата ще се разсее, а облачността ще се разкъса, но от запад ще се появи разкъсана средна и висока облачност.

В западната и централната част от Дунавската равнина мъглата и облачността ще се задържат почти през целия ден и там ще се задържи студено, с отрицателни дневни температури.

В останалата по-голяма част от страната затоплянето ще продължи и максималните температури ще бъдат между 0° и 5°, в крайните югозападни райони до 7°-8°.

Над планините ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра – около 1°, на 2000 метра – около минус 3°.

През следващото денонощие в низините и котловините ще има мъгла или инверсионна облачност. В следобедните часове видимостта ще се подобрява, а облачността ще се разкъсва и намалява, най-късно по поречието на р. Дунав.

Над планинските райони през нощта ще е ясно, утре предимно слънчево. В следобедните часове от запад облачността ще се увеличи.

Затоплянето ще продължи, но температурите ще са в широки граници: минималните от минус  12° - минус 13° на отделни места в низините до 1° - 2° в крайните югозападни райони, максималните ще са предимно между 3° и 8°, в районите с трайна мъгла около и малко под 0°.

През следващите дни затоплянето ще продължи. Ще духа слаб южен вятър. В низините и котловините ще се задържи мъгливо или с инверсионна облачност, а в петък в планинските райони и в следобедните часове - предимно слънчево.

Дневните температури ще се повишат още и максималните в петък ще са между 5° и 10°, в отделни райони и по-високи; около и под 0° ще остават в местата с трайна мъгла. Ще се повишат и минималните температури.

В събота и неделя ще има разкъсана облачност, през втория ден предимно значителна; на места от запад на изток ще превали слаб дъжд, в планините – слаб сняг.

В понеделник ще духа слаб западен вятър и облачността временно ще се разкъса, но до вечерта отново бързо ще се увеличи и ще започнат превалявания, отначало предимно от дъжд.