Първите български студенти вече получиха визите си и ще заминат на лятна бригада в Съединените щати през май. За по-трудолюбивите това освен възможност да видят Америка, е и източник на приличен доход.

Всяка година около 7000 студенти пътуват за лятна бригада в Съединените щати.

За Дорина това ще бъде второ пътуване в Съединените щати. Там тя работила като продавачка в магазин. За 4 месеца изкарала 9000 долара.  

„Исках да видя свят и това е една част да си изхарчиш парите, за да видиш Ню Йорк, Чикаго. Тези гледки си заслужават”, коментира Дорина Ганчовска, която следва в УНСС.

99% процента от студентите, работили в Съединените щати миналата година, искат да се върнат там и тази.

„Ние даваме визи на всички, които отговарят на условията, нямаме максимален брой на визи, които да отпускаме”, коментира генералният консул на САЩ в България Дебора Кембъл.

Но не всички желаещи получават „да”. Затова ако искате да получите виза за лятна бригада в щатите, три са основните изисквания, които властите на Съединените щати имат към вас.

Първо – да имате достатъчно добър английски, второ – да сте редовен студент и трето – да успеете да убедите властите, че имате достатъчно силни връзки и мотивация след бригадата да се върнете обратно в България.