Тази сутрин беше студено. В Казанлък температурата падна до 0 градуса.

Днес по-значителна облачност ще има над източните и югозападните райони, където на изолирани места ще превали слаб дъжд. Над останалата част от страната ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове в отделни райони видимостта ще бъде намалена. Ще духа слаб, по морския бряг умерен, вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 16° и 21°.

Над планините ще има предимно значителна облачност. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 10°, на 2000 метра – около 5°.

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Минималните температури ще са предимно между 5 и 10°.

Сутринта на места в низините и котловините ще има мъгла или ниска-слоеста облачност. Утре ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, в Източна България – до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 19° и 24°.

В сряда от северозапад за кратко в страната ще проникне малко по-студен въздух, но съществена промяна в температурите не се очаква. Облачността от северозапад на югоизток ще се увеличи, на отделни места, главно в Западна България, ще превали.

В четвъртък и петък в много райони ще бъде предимно слънчево, дневните температури ще се повишават, през втория ден максималните ще са между 22° и 27°. Сутрин на места в низините и котловините ще има условия за образуване на мъгла или инверсионна облачност.

Вечерта в петък от северозапад ще започне увеличение на облачността и през почивните дни ще преобладава облачно време. Ще има валежи от дъжд, възможни са значителни количества.

Температурите в Западна България ще се понижат съществено, на изток ще са над 20 градуса.