Трети ден продължава издирване на изчезналия на Витоша 21-годишен младеж с аутизъм. Тодор Домбев изчезна в неделя по време на отбелязването на 120-годишнината от първото организирано изкачване на Черни връх.

Планинските спасители все още не са попаднали на следа. От рано тази сутрин те се разделиха на няколко групи и обхождат и западните склонове. Помагат им обучени кучета и дрон.

„Конкретният случай е много специфичен, тъй като има данни че момчето се движи непрекъснато, няма да спре на едно място вероятно, което изключително много утежнява цялата ситуация, погледнете какво е, може да в отсреща”, посочи Емил Нешев от ПСС.

Според спасителите най-голямата опасност е Тодор да не попадне в неравен терен. Спасителят Иванова Михайлова коментира, че дивите животни са основно в южната част на планината, но не са агресивни.

„През нощта времето е много добро, температурите не падат под 12 градуса, така че не е проблем няколко дни. Той до колкото знам е здраво момче”, успокои и Йордан Къркьонов от ПСС-Витоша.

Издирвателната акция продължи през деня, като усилията на спасителите бяха насочени към гористите местности на Витоша.

Близките на Тодор умоляват всички, които имат информация за момчето, да се обадят на телефон 112.

В деня, когато е изчезнал, е носел синьо яке, сини къси панталони и черна раница. Може да бъде забелязан и с бял панталон, защото е носел един резервен в раницата си.