Следобед облачността над много райони ще намалява до слънчево време.

В Източна България ще продължи да духа до умерен северен вятър. Максимални температури между 3° и 8°, в крайните югозападни райони до около 10°, в София около 3°.

Над планините облачността ще е предимно значителна, но без съществени валежи. По билата ще духа умерен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 1°, на 2000 метра – около минус 7°.

През нощта над страната ще има разкъсана облачност, по-значителна над крайните източни райони. Почти тихо. Минимални температури между минус 4° и 1°, в София минус 3°.
   През деня над много райони облачността ще намалее до предимно слънчево време. След обяд над Западна България ще се появи висока облачност. В североизточните райони ще духа слаб запад-северозападен вятър. Максималните температури слабо ще се повишат и ще бъдат между 5° и 10°, в София около 6°.

През следващите три дни, в планинските райони ще бъде предимно слънчево, а температурите ще се повишават. В равнинната част от страната на много места ще има трайна мъгла или ниска слоеста облачност, там и дневните температури ще остават по-ниски, подобрение на видимостта и разкъсване на облачността ще има в часовете около и след обяд. На 21 и 22 ще има значителна облачност и на много места в страната ще превали дъжд. Температурите ще останат без съществена промяна. През следващите дни вероятността за валежи е по-малка, ще има и по-значителни разкъсвания и временни намаления на облачността, минималните температури ще се понижат. През втората половина от третото десетдневие облачността ще е по-често значителна, ще има и валежи, с по-голяма  вероятност около 26-ти и 29-30-ти. Температурите ще са близки до обичайните за края на ноември.