Млада жена от София организира дарителска кампания, в подкрепа на зрелостници, които нямат финансова възможност да си купят дрехи за празника.

Идеята да подари усмивка за бала на момче или момиче в нужда хрумнала на Биляна Липева, докато разчиствала гардероба и намерила балната си рокля. „Стана ми много мило и започнах да се сещам какви хубави спомени съм имала от моя бал и реших, че такива хубави спомени трябва да има и някой друг с моята рокля”, разказва тя..

Речено - сторено. Биляна написва в социалните мрежи, че събира дрехи, които да подари: „За една седмица просто страшно много народ се свързаха с мен и аз съм много щастлива, защото хората искат да помагат, просто искат да помагат”.

29-годишната Радина Каменова разбрала за инициативата на Биляна и донесла балната си рокля. За да я дари: „Всеки един от нас, на който родителите ни с цената на нещо са успели да ни направят щастливи, ние можем да направим щастлив някой друг и защо не?”.

Снимка: bTV

А Биляна освен дрехи, иска да подари на бъдещите абитуриенти чанти, обувки, прическа и грим: „Когато човек прави добро, той дава една частица от себе си, а когато даде тази част от себе си, той се чувства полезен. на мен ми харесва да се чувствам полезна”.

До този момент Биляна е събрала 4 костюма и 5 бални рокли, които ще дари. Но с нея се свързват познати и непознати от цялата страна, които искат да й изпратят още дрехи. Така че добрите дела са на път.

И вие можете да се включите в инициативата на Биляна. Свържете се с нея тук!