Код жълто, за силен северозападен вятър, със скорост от 60-80 км/ч, на моменти и повече, е в сила днес за северна и източна България.

Днес облачността ще е променлива. Ще е почти без валежи. Ще бъде ветровито с умерен, временно и силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури в повечето места ще са между 13 и 18°, в София – около 14.

Над планините облачността ще е значителна и ще е ветровито. Ще духа силен западен вятър. На отделни места ще превали слаб дъжд, над 2200 - 2300 метра слаб сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра - около 1°.

През нощта вятърът ще отслабне, на места и ще стихне. Повече облачност ще има над крайните южни райони, а над останалата част от страната ще бъде предимно ясно. Сутринта ще бъде студено с минимални температури предимно между 1° и 6° и на места в котловините на Западна България ще има слани. Утре облачността ще се увеличи. Валежи ще има през първата половина на деня, главно в планините, след обяд и на места в Северозападна България. Вятърът ще бъде слаб до умерен от запад-северозапад, след обяд ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са между 14° и 19°.

В петък след временно разкъсване и намаление на облачността, от югозапад тя отново бързо ще се увеличи и ще завали дъжд. Минималните температури ще са предимно между 4° и 9°, а дневните ще са от 14°-18° в Западна до 20°-24° в Източна България. Валежите ще продължат и през нощта срещу събота, но в събота бързо ще спрат. Вятърът от северозапад ще се усили, облачността ще намалее до незначителна. Дневните температури няма да надвишават 13° - 18°. В неделя ще има разкъсана облачност, на много места до предимно слънчево. Вятърът ще отслабне. Сутринта ще е по-студено, ще има условия за слани. Дневните температури съвсем слабо ще се повишат. В понеделник отново ще има повече облачност, от запад пак ще завали дъжд. На места дневните температури ще достигнат 20°, а сутрешните ще са между 5° и 10°.