В кампанията "Великден за всеки" - "Дари празник на баба и дядо" са събрани близо 380 хил. лв.  Това отчете омбудсманът Мая Манолова в Стара Загора.

Идеята на инициативата, която е на Манолова, е празникът да бъде почувстван и от възрастните хора, чиито пенсии са малко над прага от 300 лева и така са лишени от възможността за допълнителен бонус от държавата за Възкресение Христово.

Над 2500 пенсионери с пенсии малко над 300 лв. в Старозагорско ще получат ваучери за храна от националната кампания пред Великден. Стара Загора е първенец по набиране на средства с близо 50 000 лв.

Манолова съобщи още, че ще учреди приз "Добро сърце", който ще бъде получен от хората, които са се включили в кампанията. "Моят фаворит за този приз е кметът на Стара Загора Живко Тодоров", коментира омбудсманът.

Кампанията ще е в сила до вторник вечерта, когато средствата ще бъдат разпределени по общини на заседание на Обществения съвет.

В сряда и четвъртък списъците с пенсионерите, които ще получат ваучери за Великден, ще бъдат обявени на пощенските станции, в които възрастните хора получават пенсиите си. Те ще получат ваучерите си в сряда, четвъртък и петък в тези клонове.

С ваучерите ще може да се пазарува в 5 хиляди магазина в страната, с които работи "Български пощи" като оператор на ваучери.