След скандалното отстраняване на директора на природен парк „Странджа” стотици протестиращи срещу застрояването на крайбрежието на Царево, Арапя, Корал и на големи части от природния парк се събраха на протест пред паметника на Патриарх Евтимий. Движението на на кръстовището на бул. "Патриарх Евтимий" и "Граф Игнатиев" беше блокирано за 15-тина минути, а после шествието се отправи към Народното събрание.

Над 300 души скандираха "Оставка", "Мафия" и "Странджа не е манджа". "Кой продаде Странджа" гласи един от плакатите, които демонстрантите носеха. Огромен транспарант с надпис "Слуги на мафията. №1 е Чавдар Георгиев" предвождаше протеста.

Чавдар Георгиев е заместник-министър на околната среда и водите. Именно той изтегли становището на екоминистерството по делото за общия устройствен план (ОУП) на парк "Странджа" и внесе нови документи, които коренно променят позицията на МОСВ.

Петчленен състав на Върховния административен съд (ВАС) отмени решение на предишния тричленен състав, с което се обявяваше за незаконосъобразен Общият устройствен план на община Царево. Според протестиращите това означава почти 100% застрояване на крайбрежието на Царево, Арапя, Корал, на големи части от природен парк „Странджа”.

Днешното шествие достигна градинката на „Кристал”. Демонстрантите освиркваха екип на ТВ "Алфа". Полицията се намеси и не се стигна до сериозни скандали.

Демонстрантите настояват парламентът спешно да приеме закон, с който всички устройствени планове да са нищожни, ако нямат екологична оценка и оценка за съвместимост.

Министърът на регионалното развитие да отмени заповедта за одобрение на ОУП на Царево; Върховна административна прокуратура да заведе дело за нищожност на ОУП Царево заради липсата на екологична оценка; Да бъде незабавно назначен отново уволненият днес директор на ПП "Странджа" Стефан Златаров. Мнозина от протестиращите иска и оставката на сегашното правителство. Именно затова протестът за "Странджа" се вля в шествието "ДАНСwithme".