Децата от дома в село Доганово караха кънки на ледена пързалка безплатно по инициатива на 29-годишен софиянец. Димитър Токалов казва, че те имат нужда от радост през цялата година, а не само по празници.

Идеята дошла спонтанно. Димитър решил да зарадва децата, които си нямат нищо. Искал да избяга от стандартните материални подаръци и да им осигури едно щастливо и различно изживяване. Така стигнал и до решението да покани деца от социална институция на ледена пързалка.

„Колкото пожелаят могат да се пързалят, с неограничено време, когато се уморят, могат да спрат, да заповядат, ще ги почерпим от каквото имат нужда - ще им помогнем, ще го направим”, разказва младият мъж.

Така над 40 деца от дома в село Доганово обуха кънки за първи път. А междувременно на Димитър му хрумва и друга идея. „Правим кампания - всеки човек, който с каквото може - идеята е с дрешки, обувки, каквото може да донесе тук на пързалката - а ние да го предадем на дома за сираци. Дори можем да го направим инициатива и за други дни”, обяснява той.

И както казват хората - доброто е заразно. Маргарита Темелакиева чула за инициативата на Димитър и решила да се включи с подаръци. „С моите колежки събрахме по 10-20 лева и купихме три торби с лакомства - не са от първа необходимост, но пък са глезотийка и предполагам, че всяко едно от децата ще им се зарадва, пък и всяко едно дете има нужда да се поглези малко, било то със сладко, чипсове и снаксове”, смята тя.

„Това ме зарежда позитивно – да помагам на тези деца, които не могат да си го позволят”, споделя Димитър Токалов.

Той смята това да не е единична инициатива и предлага всяка седмица деца от различни домове да посещават ледената пързалка - безплатно.