Код оранжево в северозападната половина от страната е с предупреждение за сняг.

Очакванията са в по-планинските райони да се натрупа до 10-20 см снежна покривка. Оранжевият код в южна България е за дъжд, до 40 л/кв.м. Код жълто в източните райони пак е за дъжд- до 25 л/кв.м.

Днес започналите от запад валежи от дъжд, ще обхванат цялата страна и на места ще са значителни. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е умерен до силен и с него ще нахлува студен въздух.

С понижението на температурите, още преди обяд, по високите полета на Западна България, а по-късно през деня и в Предбалкана дъждът ще премине в сняг. Ще се образува снежна покривка.

В по-голямата част от страната температурите ще са без дневен ход – предимно между 0° и 5°, в източните райони до 10°-12°. През нощта срещу вторник валежите ще продължат, като и в Централна България дъждът ще премине в сняг и там също ще се образува снежна покривка.

Над планините ще бъде облачно, със снеговалежи. В масивите от западната половина от страната валежите ще са значителни. Ще се образува нова снежна покривка. Ще духа силен до бурен вятър по билата от южната четвърт, а в по-ниските райони от север-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 1°, на 2000 метра – около минус 3°.

За тази нощ и утре до обяд отново е в сила оранжев код, в централните части на северна България снежната покривка ще достигне 15-25 см. В по-голямата част от страната кодът е жълт, на запад за сняг, на изток за още дъжд.

През нощта валежите ще продължат, като и в Централна България дъждът ще премине в сняг и там ще се образува снежна покривка. В старопланинските проходи ще има условия за навявания. В източните райони ще вали дъжд. През деня валежите ще отслабнат, след обяд в повечето места ще спрат, най-късно в североизточните райони. Вечерта от югозапад облачността ще започне да се разкъсва и намалява.

Ще духа до умерен северозападен вятър. Температурите ще са почти без дневен ход, ще са предимно между минус 1° и 4°, малко по-високи по морския бряг.

През нощта срещу сряда облачността ще продължи да се разкъсва, в много райони и ще намалее до ясно, вятърът ще отслабне и на много места ще стихне. Сутринта ще е студено, с отрицателни минимални температури, достигащи на места, главно в Западна и Централна България, до минус 5°, минус 7°; по-високи по Черноморието – малко над нулата. През деня ще има разкъсана облачност, вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и ще се затопля.

В четвъртък южният вятър ще се усили, по-съществено в Източна България и повишението на температурите ще продължи. Ще преобладава облачно време, на места ще има и слаби превалявания от дъжд. В петък и събота отново ще има валежи, на места значителни. В източната половина от страната ще остане ветровито, вятърът ще е югозападен и ще е сравнително топло; валежите ще са от дъжд.

В западната половина отначало ще вали дъжд, но с ориентиране и усилване на вятъра от северозапад, след това и от североизток, ще започне да нахлува студен въздух и през нощта срещу неделя по високите полета и в Предбалкана дъждът ще преминава в сняг.