Да се свържеш с депутат на мобилния му телефон вече е не просто възможно, а повече от лесно. Гражданската инициатива „България без дим" публикува телефонните номера на народните представители, за да могат да им пишат всички, които са против падането на тоталната забрана за пушене на закрито.

24-годишната Антония влязла в кореспонденция с народния представител от БСП Антон Кутев. Антония написала, че е против отмяна на забраната за пушене в нощните заведения и на закрити места. Минути по-късно получила и отговор от Кутев.

„Получих следния смс от него: „Вие не искате, но ние искаме. А.К. непушач, още по-съвестен гражданин". Това ми се стори, меко казано, арогантно. Аз по никакъв начин не съм искала да наруша спокойствието на г-н Кутев или нещо такова, просто реших да изразя моята гражданска позиция”, разказа Антония пред bTV.

Антон Кутев пък се оплака от телефонен тормоз, причинен му от кампанията на „България без дим". „Според мен да получавам смс и в 2:00 часа през нощта е опит за насилие, аз го считам за неправомерно. Да не говорим, че е злоупотреба с лични данни. На фона на всичко, това не е демократичния начин за извоюване на граждански права, затова и отговорих – „Вие искате, но много други хора не искат”, обясни депутатът позицията си.

Антония разказва за случилото се в личната си страница във Фейсбук. Определя ситуацията като „Истински celebrity moment".

Само за няколко дни звездният миг на момичето е подкрепен от над 700 души в социалната мрежа. „Едната част от тях споделяха статуса, защото не искат забраната да се отменя, а други - защото са възмутени от начина, по който г-н Кутев ми е отговорил”, обясни Антония.

В последното изречение от поста си в социалната мрежа момичето призовава всички, които искат да поздравят Антон Кутев за неговата съвест, да го направят на посочения телефон за контакт.