Днес ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има следобед над Източна и Централна България, но само на места по Южното Черноморие ще превали.

Ще духа слаб, в източните райони - умерен до силен вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат от 25 до 30 градуса, в София- около 25 градуса.

Над планинските райони облачността следобед ще се увеличи. Вероятността за валежи е малка. По високите места ще бъде ветровито. Максималната температура на 1200 метра височина ще е 18 градуса, на 2000 метра – около 12 градуса.

Над по-голямата част от континента остава предимно слънчево, а в Западна Европа- доста топло. Облачно, дъждовно и ветровито ще бъде в Северна Европа, като във Финландия и в северната половина от Скандинавския полуостров валежите ще бъдат значителни.

Утре повече слънце ще има над Западна България. Над Източна ще има по-значителни увеличения на облачността, но само на отделни места са възможни слаби превалявания.

В началото на следващата седмица вятърът навсякъде ще отслабне и температурите слабо ще се повишат. Валежите обаче ще бъдат на повече места и придружени с гръмотевици.