Вталено кожено яке, много къса кожена пола и кожени ботуши на висок ток – не, това не е описание на „работна униформа” в света на филмите за възрастни, а подходящо облекло за поставяне на вериги на автомобилни гуми. Поне според СДВР.

Необичайната снимка, която виждате като заглавна на този материал, беше добавена като илюстрация към съвети от столичната полиция как трябва да подготвим автомобилите си преди настъпването на зимния период.

Снимка: СДВР

В текста, поместен в албум със заглавие „ПОЛЕЗНО Е ДА ЗНАЕТЕ!”, СДВР изброяват най-важните моменти от подготовката – избор на подходящи гуми, проверка на електрическата инсталация и акумулатора, проверка на спирачките и ред други.

Въпреки това не е ясно защо столичната полиция е избрала да използва точно тази снимка като илюстрация към текста.

Потърсихме оригиналният източник на картинката (която в публикацията на СДВР е с източник „интернет”) и попаднахме на класацията, от която се е появила.

Компилацията от снимки е озаглавена „Красиви момичета, заседнали на снежни пътища”. Там всяка една от посочените фотографии е достойна илюстрация към бъдещите съобщенията на СДВР за предстоящите зимни условия по пътищата.

Изборът на снимка предизвика забавни коментари под публикацията на СДВР.