Рекордно топъл беше днешният вторник. Пролетните 24 градуса измериха следобед в Ловеч, до 23 стигнаха февруарските градуси във Враца и Монтана, 22 в Плевен и Кнежа, и около 20 градуса в много места. Температури далеч над обичайните, за февруари- един от най-студените месеци в годината.

И през следващото денонощие ще се задържи топло за февруари. През нощта ще бъде предимно ясно, а утре – ще преобладава слънчево време с разкъсана, предимно висока облачност. Ще духа слаб, в Източна България и на север от планините до умерен юг-югозападен вятър. Минималните температури ще бъдат между 4° и 9°, максималните – между 19° и 24°. През нощта срещу четвъртък от запад облачността ще се увеличава и вплътнява.

Над планините ще преобладава слънчево време. Ще духа силен югозападен вятър. Ще бъде топло с максимална температура на височина 1200 метра около 15°, на 2000 метра – около 8°.

В четвъртък ще настъпи промяна на времето. Облачността ще е значителна. През деня и през нощта срещу петък през страната ще преминава студен атмосферен фронт. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще нахлува студен въздух. Ще има валежи от дъжд, които привечер и през нощта във високите котловинни полета на Западна България, Предбалкана, Добруджа и Лудогорието, ще преминат в сняг. В петък валежите бързо ще спрат, най-късно в Югоизточна България. Облачността ще се разкъсва и намалява. До края на деня и вятърът ще отслабне. Температурите в цялата страна ще се понижат. През почивните дни ще бъде предимно слънчево, в неделя ще се появи и разкъсана висока облачност. Сутрин в повечето райони ще бъде с отрицателни температури, но през деня бързо ще се затопля. Вятърът ще се ориентира от юг. В началото на другата седмица ще има разкъсана облачност, все още без валежи. Още малко ще се затопли.