Около 70 души се събраха на протест пред Съюза на глухите в София. Гражданите искат оставката на председателя на съюза Васил Панев. Те носеха плакати с надписи: "Оставка", "Докога ще ви търпим".

Недоволните искат избори в съюза, събирали са и подписки. Протестиращите смятат, че управлението на съюза не прави нищо за тях, не им намира работа. Те са недоволни от това, че години наред е един и същ председателят на съюза, който не правел нищо.
 
Според хората Васил Панев, който ръководи Съюза вече 50 години, е избиран нечестно.

Заради предишно участие в такъв протест Надя Филипова е изключена от Съюза на глухите. Днес тя е дошла най-вече заради своите деца-студенти. „Моят син учи в университет, много е трудно без преводач. Няма как да получава информация в учебното заведение. Съюзът разполага с 200 броя преводачи, ние търсим къде са те”, казва тя.

От своя страна Съюзът на глухите твърди, че прави всичко възможно в подкрепа на хората и ще разгледа техните искания. „Най - важното е, че се споразумяхме да приемем техните предложения, да ги запишем в протокол”, отбеляза зам.-председателят Николай Нинов.