В областите Ямбол и Бургас днес е в сила жълт код за значителни количества дъжд- до 20-30 л/кв.м.

Днес над страната ще преобладава облачно време. Главно в Югоизточна България ще има валежи, на отделни места там са възможни значителни количества. Временни разкъсвания на облачността ще има над крайните северозападни райони. Ще продължи да духа до умерен, в източните райони - силен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са между 14° и 19°.

Над планините ще е облачно, по билата и мъгливо. На места, главно в Рило-Родопската област и Странджа ще превали дъжд, над 2000 метра - сняг. Ще духа умерен вятър от източната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра около 8°, на 2000 метра - около 2°.

През нощта и утре над източната половина от страната облачността ще остане предимно значителна и на отделни места, главно в югоизточните райони, ще превали слаб дъжд. Над западната половина на страната облачността ще се разкъсва и намалява и през деня ще има повече слънчеви часове.

Ще продължи да духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България - до умерен североизточен вятър. Минималните температури ще са предимно между 5° и 10°, на отделни места в Западна България малко по-ниски и там ще се образува слана. Максималните температури ще са предимно между 15° и 20°.

В понеделник над източните райони облачността ще се задържи предимно значителна, все още там на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. По морския бряг ще продължи да духа до умерен север-североизточен вятър. Над останалата част от страната ще има по-значителни разкъсвания и намаления на облачността и ще бъде почти тихо. Минималните температури ще са предимно между 5° и 10°, в отделни котловини и по-ниски - до 2-3° и ще се образува слана. През деня ще се затопля и максималните температури ще са между 17° и 22°.

Във вторник и в източните райони вятърът ще отслабне, а облачността ще се разкъсва и ще намалява. Сутринта на места в низините ще се образува мъгла или инверсионна облачност. Повече слънце ще има около и след обяд. Минималните температури ще са без съществена промяна, а дневните ще се повишат с 2-3 градуса.

В сряда от северозапад ще проникне студен въздух. Облачността ще се увеличи, на отделни места ще превали.

В четвъртък ще духа до умерен северозападен вятър; ще има променлива облачност намаляваща до слънчево време. Температурите отново ще се повишат.