Полицаите излизат отново на протест. Те ще изразят недоволството си в събота следобед пред храм паметника "Александър Невски".

Протестът ще започне в 16 часа. Той е под надслов „Съсипвайки нас, убиват вас". Вече 44-ти ден полицаите изразяват своето недоволство, а това ще бъде трети пореден протест-шествие.

Последната инициатива беше шатра пред Народното събрание. Тогава имаше индикации, че диалог между полицаи и ръководството на МВР може да има. Преговорите бяха започнали, но преди пет дни синдикатите ги прекратиха едностранно. 

С писмо уведомиха вътрешният министър Румяна Бъчварова, че това не са реални преговори, а "опит ръководството да спечели време като симулира активност без да се постигат реални резултати".

Полицаите имат възражения около пенсионната реформа. Те настояват за 3 годишен гратисен период. Също така проблем за тях е заплащането на извънредния труд, което е по думите им е нищожно. Искат и структурни промени в системата като цяло, но основно в Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението.

Шествието започва в 16 часа.