„Ако зависеше от нас, отдавна Витоша щеше да бъде модерна планина. Нашето желание е спънато от нормативни пречки. От 10 години не можем да направим инвестицията и да предложим една нова услуга на софиянци”, заяви юристът Петър Петров, член на борда на директорите на „Витоша ски”.

По думите му новият закон за горите спъва подмяната на въжените съоръжения на Витоша. Ако лифтът се подменя, неговите стъпки не могат да стъпят на старите стъпки.

„Съгласно закона за горите ние трябва да поискаме изключване от горския фонд, но закона за парк Витоша го забранява”, поясни Петров.

„Нашата единствена цел са съоръжения за спорт и за изкуствен сняг. На Витоша има само една законна писта, това е „Лалето”. Всичко останало са снежни полета, по които се карат ски. Когато държавата махне нормативните пречки, ние сме готови да стартираме промяната”, категоричен е Петров.

По думите му в най-идеалния вариант проект на Витоша може да стартира след най-рано две години, тъй като процедурите ще бъдат многократно обжалвани. „Далеч сме от мисълта, че няма да бъдат обжалвани”, допълни той.